2020-01-28

Vinnare av Sportspegelpriset 2020 är Sebastian Samuelsson. Han tilldelas priset för sitt raka ställningstagande mot dopning. Sebastian har länge varit aktiv i kampen om dopningsfri träning och tävling och vi är glada att han äntligen får välförtjänt uppmärksamhet för sitt ställningstagande.

Motiveringen till priset löd: “Årets Sportspegelpris går till Sebastian Samuelsson som med mod och civilkurage oförtrutet och med stor övertygelse står upp mot dopning. Sebastian lyfter frågan i alla sammanhang han kan. I intervjuer, på sociala medier, som föreläsare, som debattör och som medlem av en antidopningsorganisation.”  Läs mer om Sebastians insatser mot dopning här.

Vi är extra glada att Sebastian uppmärksammas då han från starten sitter representerad i stiftelsens Advisory Board. Stiftelsens Advisory Board  är en rådgivande grupp som  handplockats av Professor Arne Ljungqvist i syfte att samla och koordinera de krafter som arbetar med anti-dopning i Sverige. Läs mer om vårt Advisory board här.