2020-09-03

Foto: David Altengård

Ted Eriksson är en av våra ambassadör som valt att ta ställning för ren träning utan fusk. Vi fick en pratstund med Ted, som till vardags jobbar som polis i Stockholm och utbildar sig till personlig tränare. Ted tipsar bland annat om hur man tar sin träning till nästa nivå utan dopning.

Varför tycker du man ska träna rent?
Först och främst, tränar du med olagliga preparat förser du kriminella ekonomiskt och du bidrar därmed till mer kriminalitet i samhället och folk som far illa. Om du inte tränar rent utsätter du dig själv för hälsorisker och meningen med träning är att du ska må bättre inte bara just idag utan i hela ditt liv. Quick-fix är sällan bra, låter det för bra för att vara sant – då är det nog också det och vem vill leva en lögn.

I ditt jobb som polis, hur mycket dopning tycker du dig se?
Vi stöter tyvärr på dopning i många ärende och det gäller inte bara de som man rent fysiskt kan se och misstänka att de dopar sig. Dopning orsakar många gånger andra typer av missbruk vilket ofta leder till tyngre kriminalitet och utanförskap. Dopning har hamnat något under radarn på vissa orter men det ska vi ändra på.

Vad är ditt bästa tips till den som vill ta sin träning till nästa nivå utan genvägar?
Mitt bästa tips till den som vill  ta sin träning till nästa nivå utan genvägar är att antingen själv vidareutbilda sig eller anlita en personlig tränare. Även om du tränat ett tag är det inte säkert att du tränat rätt eller på effektivt sätt. Många motionärer tränar ofta på samma vis som de gjorde då de började träna för många år sedan, utan att reflektera om hur de faktiskt  utför sina övningar. Lär du dig träna på rätt sätt och skaffa dig lärdom om hur viktig kosten är då kommer du att se en tydlig utveckling. Detta är varken en genväg eller omväg. Du kommer att se till att det blir en rakare och tydligare väg mot ett hållbart mål.

Vill du också ta ställning för ren träning som håller i längden?  Gör som Ted, bli Pure For Sure ambassadör!