2019-02-12

ATG ingår partnerskap med Pure For Sure, ett av Stiftelsen Arne Ljungqvist Anti-DopingFoundations initiativ mot dopning och oavsiktlig dopning. 

– Sporten ska vara fri från fusk och utövarna ska må bra, det är anledningen till att vi stödjer Pure For Sure, säger Maria Guggenberger, Head of CSR på ATG.

Oavsiktlig doping växer mer än dopning inom elitidrotten, en insikt som driver Pure For Sures satsning för att öka kännedomen om frågan. Marknaden för kosttillskott och proteinpulver omsätter fem miljarder kronor om året.

– Att vi får in ATG som huvudpartner möjliggör bland annat spridning av vår utbildningssatsning mot föreningar, företag och gym. Vi lägger extra kraft på att öka kännedomen om så kallad oavsiktlig dopning. Många kosttillskott som marknadsförs och säljs som prestationshöjande och viktminskningsmedel innehåller dopingpreparat utan att det anges på innehållsförteckningen, berättar Christina Lidén, VD på Professor Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation

ATG ser fördelarna med att ta med sig sin kunskap och sitt nätverk kring antidopning in i andra sammanhang och sporter.

– Vi kommer från trav- och galoppsporten där det läggs stort fokus på arbetet mot dopning. Det tas faktiskt fler dopingprov på travhästar än vad det görs inom hela den svenska humanidrotten samlat. Sporten ska vara fri från fusk och utövarna ska må bra, det är anledningen till att vi stödjer Pure For Sure. ATG erbjuder dessutom spel på sport numera, så det känns naturligt att ta den traditionen och kunskapen vidare även dit, säger Maria Guggenberger, Head of CSR på ATG.

Pure for Sure är ett initiativ av professor Arne Ljungqvist, medgrundare av WADA (World Anti-Doping Agency) och en internationell auktoritet i arbetet mot dopning. Verksamheten innefattar bland annat följande delar:

Pure For Sure Academy: utbildning för skolor föreningar, företag och gym för ökad kännedom om dopning och oavsiktlig dopning

Pure For Sure Advisory Board där all kompetens som finns inom idrotten och i näringslivet samlas under ett och samma tak.

Pure For Sure Network där aktörer bjuds in till träffar och seminarier och får lära sig det senaste om kosttillskott, hälsa och välmående och på nära håll följa debatten kring detta. Network ska bli en stark aktör i samhällsdebatten som genom olika aktiviteter och engagemang skapar opinion för att driva frågan kring oavsiktlig dopning.