Ja, jag är intresserad av utbildningsmaterialet.

  Hälsosamma val för individer och organisationer

  Utbildningsmaterialet som tagits fram av Pure For Sure gällande dopning och folkhälsa består av två olika utbildningar och riktar sig mot en målgrupp från 17 år och uppåt.

  Vad är dopning och vilka behöver kosttillskott?

  En utbildning som tar upp och diskuterar de övergripande frågorna och problematiken med både dopning och oavsiktlig dopning via kosttillskott, de bättre alternativen i form av mat, samt vilka lagar och regler som finns. Materialet består av informationsunderlag, kortfilmer samt diskussions- och reflektionsuppgifter.

  Dopning och Folkhälsa

  Här diskuterar vi mer i detalj vad dopning och oavsiktlig dopning är, vad som händer i kroppen och i hjärnan vid intag av olika preparat, hur vi påverkas av samhällsideal samt vilka lagar och regler som gäller för idrottare respektive allmänheten. Materialet består av informationsunderlag, kortfilmer, frågeformulär och reflektionsuppgifter. Till kursen hör även handledarmaterial samt diskussionsfrågor för varje kapitel. Dopning och Folkhälsa är en del av Arvsfondsprojektet “Dissa Steroider”.

  I utbildningsmaterialet ingår:

  • Digital utbildning med tillhörande reflektionsuppgifter
  • Diskussionsfrågor kopplade till varje kapitel

  Vi letade efter en gedigen utbildning för våra medarbetare och fastnade för Pure For Sure Academy och Arne Ljungqvist-stiftelsens digitala utbildning. Vi vet att dopning förekommer, så att ta detta på allvar handlar om professionalitet, hälsa och säkerhet – både för våra medlemmar och våra medarbetare.

  Johan Westberg Nordic Culture and People Manager på SATS