Ja, jag är intresserad av utbildningsmaterialet.

Dopning, hälsa och samhällsideal

Utbildningen kan med fördel göras i par, men även individuellt, och tar upp de övergripande frågorna kring problematiken med dopning och oavsiktlig dopning via kosttillskott, de bättre alternativen i form av kost, samt vilka lagar och regler som finns. Materialet består av informationsunderlag, kortfilmer samt diskussions- och reflektionsuppgifter.

Till detta utbildningsmaterial finns även dramadokumentären ”Bola – bara ett knapptryck bort”. Filmen är baserad på ett verkligt fall som följer en 17-årig gymnasiekille som blir övertalad av sina kompisar att börja dopa sig för att snabbt få en ”snyggare” kropp och vilka konsekvenser detta leder till. Berättelsen finns även i en kortare version där experter kommenterar och förklarar olika händelser i filmen.

Utbildningsmaterial som erbjuds:

  • Digital utbildning med tillhörande uppgifter och lärarhandledning
  • En dramadokumentär på 30 min
  • En kortfilmsversion på 15 min där dramadokumentären kommenteras av experter

Vi vill ge våra idrottselever förutsättningarna att själva kunna ta ansvar för sina kroppar och vad de stoppar i sig. Samarbetet med Pure For Sure ger oss ett pedagogiskt verktyg att förmedla information och skapa en attitydförändring kring riskerna med kosttillskott och dopning.

Henric Lilja Prolympia – En skola i rörelse